Overwinteren?

Na natuurlijke een geweldige en warme zomer, eigenlijk overal wel in Europa, heeft de herfst op haar bekende regenachtige wijze haar intrede gedaan. Bijna overal in Europa, maar zeker niet in de Algarve. Af en toe een buitje, dat wel, maar verder niets dan zonneschijn. 

Vaak na een warme zomer, kunnen we ons opmaken voor een extra natte of juist koude winter, in Nederland en omgeving. Het gebrek aan zonneschijn kan een invloed hebben op ons humeur en gevoel van welbevinden, soms depressieve gevoelens of een werkelijke (winter-)depressie opwekken. De Algarve biedt vaak in die heftige Nederlandse wintermaanden een geweldige uitvalsbasis om het slechte weer te ontlopen en de zo nodige zonnestralen tot ons te nemen. Temperaturen zijn regelmatig 10-15 graden hoger dan in Nederland en het aantal uren zonneschijn is onovertroffen. 

Voor wie de mogelijkheid heeft, bestaat de keuze om veel geld kwijt te zijn aan stookkosten en door weer en wind zich te moeten verplaatsen of juist te kiezen voor overwinteren en de bespaarde stookkosten eventueel te gebruiken om zich tegoed te doen aan een heerlijk gematigd klimaat met veel zonuren. En………… de restaurants hanteren de niet-toeristische prijzen, dus voor weinig geld kan er heerlijk worden gegeten!

Denkt u, dat laatste wil ik wel, kijk dan even op onze prijzen-pagina, waar we naar onze, overigens bescheiden, mening een betaalbaar prijzenpakket hebben om een van onze appartementen te huren, zeker als we dit vergelijken met omliggende hotels en ander verblijf. Op dit moment hebben we nog mogelijkheden, maar de ervaring leert dat vanaf begin November veel boekingen worden gedaan en de appartementen dus snel kunnen vollopen’. Vroegboeken scheelt overigens ook nog eens veel in de kosten van de vliegreis. Een gewaarschuwd mens telt voor 2 😉

Laat uw reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: